UNIVERSITARIUM 2019: ENERGI - TIL DET HELE!

Hvor kommer energien fra, hvordan bruger vi den, og hvor kan vi gemme den? De tre spørgsmål kunne du få svar på i Universitarium 2019  i Aalborg, hvor du også kunne være kranfører i et mini-forbrændingsanlæg og lære, hvordan et svampebatteri fungerer.

Universitarium i 2019 så bredt på energiudfordringer. Man kunne se på forskellige energikilder og alt fra brændværdien i forskellige materialer til hvordan el kan laves med energi fra dæmninger, håndsvingsgenerator, forbrænding og bølger i havet. Men også hvordan man mest energibesparende transporterer ting til,  hvordan man får vindmøler til at stå fast på havbunden og fordele og ulemper ved el og benzonbiler.

Kan du styre energiforbruget i en hel by og sørge for at levere nok strøm – også selv om vinden har lagt sig og solen ikke skinner på solcellerne?

Årets tema er energi, og der er rig mulighed for at få et indblik i, hvordan vi sammen skaber en bæredygtig fremtid.

- Den grønne dagsorden er for alvor kommet i fokus, og det gør det blot endnu vigtigere, at vi har en indsigt i, hvordan energi faktisk fungerer. På Universitarium kan børn, unge og deres forældre både blive klogere på, hvor energi kommer fra, hvordan vi bruger den bedst muligt og hvordan vi kan opbevare den, indtil vi får brug for den, forklarer projektleder Lene Klitgaard.