Nyhedsvisning

Universitarium 2017: Kroppen - helt ind til benet

Alt om kroppen fra inderst til yderst

KROPPEN - HELT IND TIL BENET!

Menneskekroppen fungerer bedst, når vi sørger for at spise sund mad, får nok søvn og daglig motion. I Universitarium kan du forsøge dig med moderne lægevidenskab. Vi ser i år nærmere på menneskekroppen; hvordan den virker, hvad der får den til at virke, og hvad vi gør, når den ikke virker. 

KOM OG PRØV…

Kom ind og oplev hvad det vil sige at blive spist. Lær hvordan mad bliver til energi, som din krop skal bruge til at leve. Vi ser på, hvad der egentlig sker med det vi spiser og drikker, hvorfor lort er brunt, og hvad er en mavefornemmelse er. 
 
Kan vi undvære kroppen, erstatte den med en maskine som kan styres alene ved tankens kraft? Styre et tog uden at bevæge en eneste muskel og få robotarmen til at gøre det hårde arbejde?
Hvorfor brækker knogler og er det muligt at gøre sine knogler stærkere?
Hvordan virker hjertet, og hvad gør man, hvis det går i stå? 

Kom og prøv Little bits – byggeklodser som kan gøre noget, og hvor du i løbet af ingen tid kan bygge dit eget elektronik.
Vi har været på besøg på hospitalet og hos mange virksomheder og lånt en masse udstyr. Du kan bl.a. prøve en ultralydsscanner og se om du har hjertet placeret på det rette sted.