Universitarium 2015: Affald og Genbrug

I 2015 så vi nærmere på de store mængder affald, du hver dag smider i skraldespanden. Universitarium flytter lidt af virkeligheden ind i udstillingssalene, så du kan se, røre, lugte og føle på problemet, og de mulige løsninger. Hvis vi bruger hoved og hænder, kan vi mennesker måske gøre noget ved de problemer, vi selv har skabt.

Vær med til at finde ud af, hvor tingene bliver af, når vi smider dem væk, og oplev mange af de muligheder, vi har for at genbruge eller omdanne dem!

Hvor bliver din skraldepose af, når skraldemanden har taget den? Hvordan sorterer man affald med magneter? Hvor lang tid tager det naturen at nedbryde en plastikflaske? I Universitarium kan du få fingrene i skidtet, for i år handler det om affald, og hvad man kan bruge det til.

Når du skyller ud i toilettet eller hælder opvaskevandet i vasken, er det også affald! I Universitarium kan du se, hvad der bliver skyllet ud fra et badeværelse. Når du vasker din trøje kan bittesmå dele af trøjen komme med vandet ud og ende i maven få en fisk. Måske spiser du senere fisken...

Her kan du se videoer, hvor Universitariums maskot, Otto, præsenterer forsøg og opstillinger fra årets tema 2015. Vil du gerne prøve nogle af tingene selv, så kig forbi Universitarium.