Udstilling 2015: Out to sea? The plastic garbage project

Vidste du at der ude i Stillehavet flyder masser af plastikaffald rundt? Det er havstrømmene, der samler plastikken i store undersøiske affalds øer på størrelse med 15 x Danmarks areal. Affaldet tiltrækker dyr, der kvæles i plastiksuppen eller opkoncentrerer giftige stoffer i fødekæden.

12 tons af affaldet er fisket op ved Hawaii og bragt til UtzonCenteret i udstillingen Out to Sea, for at få sat fokus på den kæmpe miljøkatastrofe det er i gang. Også i Danmark flyder strandende fra tid til anden med plastikaffald og der findes ingen fisk i de danske farvande, som ikke har været i kontakt med plastik.

Men Out to Sea indeholder også en positiv fortælling, nemlig om hvor mange anvendelsesmuligheder plastik har i vores hverdagsliv og hvordan plastikaffald kan genbruges og indgå som ressource i nye produkter.

Out to Sea skal give os en forståelse af hvordan den efterladte plastflaske ved stranden eller plastaffald der dumpes fra skibe på et eller andet tidspunkt havner i de fisk vi spiser, men også kan genbruges i den fleecetrøje vi køber.

OUT TO SEA har tre hovedtemaer

1. Miljøkatastrofen med plast i havet og mikroplast i vores fødekæde.
2. Plast som værdifuldt materiale i hverdagsprodukter og design.
3. Behovet for upcycling og bæredygtige designstrategier.

Særligt tilbud til skolerne i Aalborg Kommune:

• Gratis entre til både Out to Sea og Universitarium
  • Out to Sea besøges af skoleklasser umiddelbart efter besøg i Universitarium.
  • Deltag i konkurrence om 5.000kr til den klasse der kan samle mest muligt plastik affald. Læs mere her
  • Lær om fjordens fødekæder og plastikforurening i samarbejde med Skoletjenesten på Egholm (tilbud sendes direkte til skoler).
  • Gør brug af undervisningmateriale om plastikforurening (Marlisco), som er tilgængeligt fra sidst i maj.
  • Besøg Aalborg Forsyning, Renovation´s mobile skoletjeneste i Bæredygtighedsfestivalsugen (uge 38),og hør hvad der sker med plastaffaldet (book besøg på tlf. 99 31 49 55).