Besøg os med din klasse

Universitarium er skabt i partnerskab mellem Aalborg Universitet, Aalborg Kommune, University College Nordjylland og Tech College Aalborg. Det betyder, at vi sammen repræsenterer den mangfoldighed af viden og kunnen, som udbydes på de forskellige uddannelser, og som tilsammen skaber de ressourcer, der skal til for at kunne løse problemer og samfundsopgaver. Det giver mulighed for, at eleverne kan få en forståelse for, hvilken viden og kunnen, det er vigtigt at have for at løse både dagligdags og samfundsmæssige problemer, og de får derved et kig ind i sammenhænge mellem viden, håndværk, uddannelse og erhvervsliv.

Klassen får rundvisning ved Universitarium i mindre grupper. Rundviserne vil primært være lærerstuderende fra UCN med linjefag inden for det naturvidenskabelige område. Der vil typisk være 2 rundvisere pr. klasse.

 

              

Din Krop - Helt ind til benet, årets rundvisninger

Vi ønsker at optimere elevernes udbytte af det faglige tema og skolernes tidsmæssige investering i besøget, og vi har derfor et tilbud til jeres skole om en forberedende introduktion til temaet og en mulighed for faglig fordybelse i en del af udstillingen. Årets tema lægger sig tæt op ad det fællesfaglige fokusområde Teknologiens betydning for menneskets sundhed og levevilkår- men flere indholdsemner i naturfagsundervisningen vil kunne inspireres af årets udstillingstema.

Rundvisningen kan foregå med  2  af følgende emner som udgangspunkt som kan vælges på forhånd:
1) Knogler og muskler
2) Tarmssytemet
3) Mad, forbrænding og ulighed i verdenen
4) Robotter med littlebitsworkshop
5) Organerne og mennekse fantomer
6) Operations hjørnet med operationstekniker og kliniske apparaturer
7) Hjertet og blod!

Angiv venligst i kommentarfeltet ved bookning hvilket emne I ønsker skal danne rammerne for rundvisningen eller besvar bekræftelsesmailen du har modtaget hvis du har booket et besøg. Vi kan desværre ikke imødekomme alle ønsker hvis det ønskede tema allerede er booket (først til mølle) og vi kan ikke på forhånd give svar herpå. Vi håber på forståelse.
 

Book en rundvisning

Vi har åbent for bookning skolerundvisniger 2017. 

Brug vores nye tilmeldingsformular for at lave en forespørgsel på en rundvisning for din klasse.

Gå til tilmeldingsformular

Om skolerundvisningerne

Universitarium er åben for skolerundvisninger alle hverdage i perioden 14. august - 29. september 2017. Rundvisningerne afvikles i følgende tidsrum:

  • 08:30-10:15
  • 10:30-12:15
  • 12:45-14:30

Tiderne kan bookes via vores tilmedlingsformular og fungere efter først til mølle princippet. Bemærk vi udsender en bekræftelsemail når vi har accepteret bookningen. Kun 1 tidspunkt af gangen kan bookes via formularen.

På alle tider er der som udgangspunkt plads til to klasser. Vi har maximalt plads til 2 x 30 elever ad gangen. Det vil sige, at vi fx godt kan gøre plads til to små klasser fra forskellige skoler på 15 elever i samme tidsrum, såfremt eleverne passer sammen aldersmæssigt og dermed kan have samme rundviser.

Rundvisningen er gratis, udebliver gruppen faktures et gebyr på 500,- uanset årsag. Afmeldelse kan ske via tlf. senest 2 arbejdsdage før planlagt besøg.

Vi giver oplevelser- læreren sørger for ro og orden

For at give alle besøgende den bedst mulige oplevelse, er det lærernes ansvar at sørge for god ro og orden under besøget, så vores udstilling forbliver intakt og giver alle besøgende en god oplevelse.

Rundvisningen er gratis, men udebliver klassen fra den bookede tid, så tillader vi os at fakturere skolen et gebyr på kr. 500,00 uanset årsag.

Har du meldt en klasse til og ønsker at melde afbud skal dette ske senest en uge før den bookede tid. Kommer en klasse mere end 30 minutter for sent betragtes det som en udeblivelse og faktureres. Tiden kan ikke udvides, hvis klassen kommer for sent, hvilket medfører, at rundvisningen reduceres, så sluttiden kan overholdes.

Materialer og Links

Her finder du links og materialer til brug i forberedelse og brug i undervisningen med udgangspunkt i årets udstilling.

Buskørsel

Bemærk at Nordjyllands Trafikselskab har lavet en elektronisk bestillingsportal, så buskørsel kan betales via faktura til skolen. Se mere her!

Tip en 13'er

Vi har også i år lavet en tipskupon, som du kan printe ud til eleverne før rundvisningen. Bemærk, at der er en udgave til yngre elever og en udgave til ældre elever.

Hent quizzen her: 

Tip en 13'er - for yngre elever (pdf)

Tip en 13-er - for ældre elever (pdf)

Til forberedelse


Aalborg Universitet og UCN Læreruddannelsen har i de sidste 4 år samarbejdet om udvikling og gennemførelse af Universitarium. Vi ønsker at optimere elevernes udbytte af det faglige tema og skolernes tidsmæssige investering i besøget, og vi har derfor et tilbud til jeres skole om en forberedende introduktion til temaet og en mulighed for faglig fordybelse i en del af udstillingen.


Årets tema lægger sig tæt op ad det fællesfaglige fokusområde Teknologiens betydning for menneskets sundhed og levevilkår- men flere indholdsemner i naturfagsundervisningen vil kunne inspireres af årets udstillingstema.
Vi foreslår flg. Fremgangsmåde ved inddragelse af Universitarium 2017.


1) læreren planlægger et forløb, hvor besøget kan indgå - på baggrund af FFM, herunder evt. det fællesfaglige fokusområde (ikke krav). 
2) Klassen orienterer sig om udstillingen - f.eks. sig via filmene eller de linkede materialer.
3) Klassen beslutter sig for et eller to af underemner på udstillingen, de har lyst til/interesse i at fordybe sig i.
4) Klassen besøger universitarium og pilot og klasse bruger 20-25 ved det valgte tema/er.
6) Hjemme igen efterbehandler klassen besøget og specielt deres udvalgte opstilling. Brug evt. vores tip en 13´er.

 

Emner:

Rundvisningen kan foregå med  2  af følgende emner som udgangspunkt som kan vælges på forhånd:
1) Knogler og muskler
2) Tarmssytemet
3) Mad, forbrænding og ulighed i verdenen
4) Robotter med littlebitsworkshop
5) Organerne og mennekse fantomer
6) Operations hjørnet med operationstekniker og kliniske apparaturer
7) Hjertet og blod!


Angiv venligst i kommentar feltet ved bookning hvilket emne i ønsker skal danne rammerne for rundvisningen eller besvar bekræftelsesmailen du har modtaget hvis du har booket et besøg. Vi kan desværre ikke imødekomme alle ønsker hvis den ønskede tema allerede er booket (først til mølle) og vi kan ikke på forhånd give svar herpå. Vi håber på forståelse.
 

Her kan ses introduktioner til nogle af opstillingerne præsenteret af Lærerstuderende Nanna og Maja som du vil møde på dit besøg!